Dubova este o localitate în judetul Mehedinti, în zona de Defileu a Dunării, între Cazanele Mici şi Cazanele Mari. Localităţi componente: Baia Nouă, Dubova, Eibenthal. Dubova este aşezată în sud – estul Banatului, la sud – vest de oraşul Orşova. Coordonatele sale geografice sunt 22.260401° longitudine estică şi 44.616928°  latitudine nordică.

Cazanele Dunării reprezintă porţiunea de defileu cuprinsă între confluenţa Dunării cu pâraiele Plavişeviţa şi Ogradena, formând o unitate geomorfologică bine individualizată. Bazinetul miocen de la Dubova împarte Cazanele Dunării în două porţiuni distincte: Cazanele Mari şi Cazanele Mici. Între bazinetul Dubovei şi Plavişeviţa sunt Cazanele Mari. Cu o lungime de 3,8 km şi o lăţime de 200 – 350 m, ele sunt formate din Ciucaru Mare (318 m), ai cărui pereţi abrupţi mărginesc latura stângă a fluviului şi din Ştirbăţul Mare (768 m) situat pe partea dreaptă (Parcul Naţional Djerdap).

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Dubova se ridică la 785 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 1.081 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (55,92%). Principalele minorități sunt cele de cehi (34,39%) și romi (2,8%), ceea ce face Dubova localitatea cu cel mai mare procent de etnici cehi din țară, majoritatea locuind în satul Eibenthal. Pentru 5,48% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (55,92%), cu o minoritate de romano-catolici (37,71%). Pentru 5,35% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Societăţile comerciale existente în unitatea administrativ teritorială şi domeniul lor de activitate:

Comert

Industrie Usoara

Prestari Servicii

Agricultura, silvicultura si pescuit

AGREMENT – PENSIUNI SI PLIMBARI CU BARCA